Kuhinja
Kuhinjske krpe
Na kuhinjskim krpama za brisanje sudova i ruku krije se mnogo mikroba!
Zapamtite da ih treba redovno menjati.
Za eliminisanje mikroba, perite ih na najmanje 60 °C, ili koristite Sredstvo za dezinfekciju veša sa mirisom belog cveća koje deluje već na 20 °C.
Sunđeri
Koristimo ih za čišćenje, a upravo oni su jedan od najprljavijih predmeta u našoj kući! Izloženi su vlazi i skupljaju bakterije koje se mogu ponovo preneti na druge površine. Za dezinfekciju, ostavite ih 15 minuta natopljene u Univerzalnom sredstvu za čišćenje i dezinfekciju kuhinje, isperite i ostavite da se osuše. Nakon toga Vaš sunđer je ponovo čist i spreman za upotrebu!
Daske za sečenje i radne površine
Daske za sečenje i radne površine su u direktnom dodiru sa hranom. Zato se moraju sistematski očistiti i dezinfikovati pre upotrebe da bi se sprečilo širenje mikroba. U tu svrhu, poprskajte ih Univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju kuhinje, ostavite da deluje 15 minuta i posle isperite čistom vodom.
Za sprečavanje kontaminacije drugim namirnicama, ne secite povrće koje se jede sirovo nakon što ste sekli meso, piletinu ili morske plodove.
Kanta za smeće
Kako bi sprečili neprijatne mirise, važno je često pranje i dezinfikovanje kante za smeće.
Za čišćenje i dezinfekciju kante za smeće možete koristiti Univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sa mirisom eukaliptusa ili Univerzalne maramice za čišćenje i dezinfekciju sa mirisom eukaliptusa. Praktične i jednostavne za upotrebu, čiste i dezinfikuju u jednom potezu.
Frižider
Suprotno popularnom verovanju, niske temperature ne sprečavaju razmnožavanje bakterija!
Poželjno je temeljno čišćenje frižidera na svake dve nedelje. Za čišćenje i dezinfekciju frižidera spolja, koristite Univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sa mirisom eukaliptusa. Posvetite pažnju vratima koja se često dodiruju nakon rukovanja namirnicama, a zatim unutrašnjostI frižidera (police, ladice za povrće, pregrade itd.).
Frižider treba održavati na temperaturi između 0 i 4 °C.
Sudopera i slavina
Zagađenost kuhinjske sudopere je 100 000 veća od toaleta! To je vlažno mesto na kojem se mogu naći organske materije (ostaci hrane) koje pospešuju razvoj mikroba.
Očistite i dezinfikujte je svakodnevno Univerzalnim sredstvom za čišćenje i dezinfekciju kuhinje. Svakako treba spomenuti slavinu, koju često dodirujemo prljavim rukama nakon pripreme hrane.
Za sprečavanje neprijatnih mirisa, nemojte bacati ostatke hrane u odvod jer njihovo nakupljanje u cevima pospešuju razvoj bakterija koje uzrokuju neprijatne mirise.
Pod
Očistite i dezinfikujte podove, naročito pored kuhinjskih elemenata. Tu se nalazi prljavština poput masnoće i ostataka hrane.
U tu svrhu možete da koristite Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju podova i površina sa mirisom eukaliptusa. Za svakodnevnu higijenu, rastvorite 2 čepa u kanti sa 5l vode. Za temeljnu dezinfekciju, nanesite proizvod direktno na pod i trljajte čistom i vlažnom krpom za pranje poda.
Mikrotalasna i obična rerna
Mikrotalasna i obična rerna često se koriste, a temperatura nije uvek dovoljno visoka da spreči kontaminaciju sa drugim namirnicama.
U tu svrhu preporučujemo da ih poprskate Univerzalnim sredstvom za čišćenje i dezinfekciju kuhinje, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite čistom vodom.