Četiri saveta za sprečavanje neprijatnog mirisa pazuha

Za borbu protiv neprijatnog mirisa pod pazuhom i nelagodnosti koju izaziva, važno je shvatiti šta je uzrok neprijatnom mirisu i kako ga iskoreniti.

Pre svega, neprijatan miris pod pazuhom ne nastaje zbog loše higijene već je u vezi sa radom apokrinih žlezda i hormonalnih činilaca.

Problem neprijatnog mirisa započinje radom znojnih žlezda koje izazivaju znojenje tela.

Postoje dve vrste žlezda: ekrine žlezde raspoređene po celom tijelu i zadužene za regulaciju temperature znojenjem te apokrine žlezde koje se nalaze na specifičnim delovima tela kao što su aksile, prepone itd.

Apokrine žlezde stvaraju tečnost u masnom folikulu dlake, koja se izlučuje u određenim situacijama i ne isparava. Ta tečnost služi kao hrana raznim bakterijama prisutnim u predelu pazuha, koja se metabolizira, što stvara neprijatan miris koji zatim upija naša odeća.

Slijede četiri osnovna saveta za sprečavanje neprijatnog mirisa aksila:

  1. Tuširajte se svaki dan i operite područje pazuha. Ako ste skloni jakom znojenju pod pazuhom, koristite antibakterijske sapune koji pomažu u uklanjanje bakterija na ovom delu tela.
  2. Obrijte aksile, jer se time telu pomaže da ograniči stvaranje znoja.
  3. Izbegavajte nošenje uske odeće ili odevnih predmeta od sintetičkih materijala koji onemogućavaju da koža diše i još više zadržavaju neprijatne mirise.
  4. Redovno perite odeću, naročito u slučaju obilnog znojenja ili jakog mirisa na tom delu tela.

Ako se miris znoja već uvukao u odeću i želimo ga ukloniti, važno je uništiti bakterije koje se tu nalaze i koje ga izazivaju.

Neophodna je upotreba prikladnih proizvoda sa obzirom na to da većina proizvoda uglavnom samo prikriva neprijatan miris, a ne uklanja bakterije koje ga izazivaju pa se neprijatan miris zadržava i vraća odmah nakon pranja. Da biste uklonili uzrok ovom problemu, preporučuje se da koristite Sanytol Sredstvo za dezinfekciju veša u svakom pranju. Dodavanjem ovog sredstva u odeljak za omekšivač veša uništava se do 99,9% svih mikroba prisutnih u odeći.

Sanytol ne sadrži izbeljivač i ne oštećuje odeću. Ne samo da će ukloniti uzrok neprijatnog mirisa, nego će i ostaviti prijatan miris svežine i čistoće na vašem vešu.

Počnite ga redovno koristiti u pranju, pa ćete brzo uvideti kako neprijatni mirisi nestaju iz vaše odeće u svakom pranju.