Šta stvara neprijatne mirise u našem domu?

Kad čistimo naš dom, imamo manje ili više jasne dnevne ili nedeljne navike koje omogućavaju održavanje ispravne higijene. Međutim, neprijatni mirisi uvek ukazuju da čišćenje nije bilo onoliko temeljno koliko je to potrebno.

To često pokušavamo prikriti parfemima ili mirisima koji ih samo sakrivaju. Ali čim iščezne prikrivanje, vraća se neprijatan miris.

Uklanjanje neprijatnih mirisa u domu je lako ako razmislimo o uzroku nastanka: kad čistimo kuhinju, kupatilo, dnevni boravak… jesmo li temeljno dezinfikovali?

Neprijatni mirisi veoma često nastaju zbog prisustva bakterija. Ako su prisutni i posle čišćenja, znači da nismo dovoljno dezinfikovali i mikroorganizmi su još uvek tamo.

Uklanjanje neprijatnih mirisa u kuhinji biće lako ako se fokusiramo na čišćenje dela oko sudopere i na krpe i sunđere za ribanje, kao što smo već prethodno objasnili. Korišćenjem Sanytol Univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju kuhinje u predelu oko sudopere uklanja se nakupina bakterija pod nazivom biofilm, a pranjem krpa i sunđera u vrućoj vodi uz dodatak istog sredstva, odmah ćete primetiti da nestaju neprijatni mirisi iz kuhinje.

Ako želite ukloniti neprijatne mirise u kupatilu, Univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju kupatila postaće vaš saveznik u čišćenju odvoda, toaleta i slavina. Pomoći će vam da skinete kamenac i prljavštinu bez muke i zatim da dezinfikujete. Posebno obratite pažnju na čašu u kojoj držimo četkice za zube.

Biofilm se obično pojavljuje na tom mestu i postaje žarište neprijatnih mirisa koje treba ukloniti u tom delu naše kuće.

Dezinfekcijom kuhinje i kupatila uklanja se velik deo mikroba u vašem domu, mada postoje i druga mesta koja zahtevaju čišćenje i koja ponekad zapostavljamo, a na njima se takođe mogu skupljati bakterije: dnevni boravak.

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo mnogo vremena i veoma je često u kontaktu sa bakterijama koje unosimo iz spoljnog prostora.