Kako ukloniti ustajali neprijatni miris sa odeće?

Sigurno ste nekad primetili neprijatan ustajali miris na vašoj odeći, čak i nakon pranja. To je zbog toga što odeća samo izgleda čisto, ali na njoj se nalaze mikrobi koji izazivaju neprijatan miris koji nije nestao prilikom pranja.

Da biste to sprečili, u pet koraka ćemo vam objasniti kako da uklonite neprijatan miris sa odeće i kako da uništite mikrobe koji ga uzrokuju.

Uklanjanje ustajalog mirisa sa odeće u pet koraka

1. Odeću ustajalog mirisa odvojite od ostalog veša da se ne isprlja prenošenjem mikroba i da na taj način sprečite kontaminaciju ostale odeće.

Za dezinfekciju odeće imate dva moguća rešenja, u zavisnosti od opisanog postupka pranja:

2. a) Pranje vrelom vodom (iznad 60 ºC) odličan je način za uništavanje mikroba i neprijatnih mirisa.
2. b) Ako želite da izbegnete pranje na visokoj temperaturi i uštedite skupu energiju, ili ako vrsta odeće to ne dozvoljava, Sanytol Sredstvo za dezinfekciju veša je efikasan iznad 20 ºC.

3. Ako izaberete sredstvo za dezinfekciju, stavite odeću u mašinu za pranje veša i dodajte 80 ml Sanytol Sredstvo za dezinfekciju veša u odeljak za omekšivač veša za potpuno dezinfekcijsko delovanje. Ovaj proizvod čuva vaš veš tako da ne trebate brinuti.

4. Raširite veš kad je pranje gotovo. Poželjno je da to činite na otvorenom i na suncu čim se pranje završi. Ako to nije moguće, raširite veš u vašem domu, ali se pobrinite da je prostorija dovoljno prozračna.

5. Pokupite veš kad je skroz suv. Veoma je važno da ne slažete odeću koja je još vlažna ili da je ostavite na vlažnim mestima jer bi time odeća mogla da pokupi neprijatan miris zbog bakterija koji ga uzrokuju.

Ovim jednostavnim koracima, zahvaljujući Sanytol Sredstvu za dezinfekciju veša, uništićete 99,9% mikroba sa vaše odeće, suzbiti bakterije koje izazivaju ustajali miris, a odeća će pritom poprimiti prijatan i dugotrajno svež miris.

Potrebno je uneti nove navike u postupak pranja veša uz Sanytol i vaš veš neće više poprimati neprijatan, ustajali miris. Dezinfekcija treba da postane deo rutinskih kućnih poslova, uključujući i pranje veša, koji je u direktnom dodiru sa telom, što će sprečiti da bakterije i mikroorganizmi koje sadrži ne završe na našoj koži.