Pet koraka za uklanjanje mirisa znoja sa odeće

Da li znate kako nastaje neprijatan miris znoja? Znoj je izvorno bez mirisa. Neprijatan miris tela koji nastaje znojenjem, izazivaju bakterije koje čine deo naše prirodne bakterijske flore koja se hrani znojem. Apokrine znojne žlezde nalaze se većinom pod pazuhom. Vlaga, telesne masnoće i prljavština ovde stvaraju povoljno okruženje za razvoj bakterija u velikoj meri. Bakterije se hrane našim znojem, stvarajući materije neprijatnog mirisa koje obično prepoznajemo kao neprijatan miris znoja.

Uz ovih pet jednostavnih koraka uklonićete neprijatan miris znoja sa odeće fokusiranjem na uzrok problema:

  1. Ne ostavljajte odeću natopljenu znojem u korpi za veš zato što bi se time moglo pospešiti širenje bakterija. Ako niste kod kuće, preporučujemo da uvek nosite kesicu u koju ćete ostaviti znojavu odeću i da je odvojite od ostalih predmeta sve dok je ne operete.
  2. Operite odeću što je pre moguće. U tom slučaju, što duže znoj ostane na odeći, bakterije koje ga izazivaju će prodreti još dublje u tkaninu i biće sve teže odstraniti neprijatan miris. Ako ne možete odmah oprati odeću, ostavite je da se provetri. Time će se oslabiti neprijatan miris i biće ga lakše odstraniti.
  3. Koristite program pranja na visokoj temperaturi (60 ºC) ako ga odeća podnosi, da biste bili sigurni da visoka temperatura vode uz dodatak Sanytol dezinfekcijskog delovanja, uništava sve mikrobe koji bi mogli da budu na vašoj odeći.
  1. Ako nije moguće pranje na visokoj temperaturi, koristite Sanytol Sredstvo za dezinfekciju veša. Izaberite najprikladniji program pranja za odevni predmet te vrste i dodajte 80 ml Sanytol Sredstva za dezinfekciju tekstila u odeljak za omekšivač veša. Ovaj proizvod uništava 99,9% mikroba uzročnika neprijatnih mirisa poput znoja.
  2. Raširite veš čim se završi ciklus pranja. Poželjno je raširiti veš na otvorenom, ali ako to nije moguće, da li zbog ograničenog prostora ili zbog lošeg vremena, morate to učiniti u zatvorenom prostoru. Veoma je važno da se veš skroz osuši pre nego što ga pokupite i poslažete da ne bi ostalo ni malo vlage koja bi mogla pospešiti razvoj mikroorganizama i prouzrokovati nastanak neprijatnih mirisa na vašoj odeći.

Kao što vidite, ovih pet jednostavnih koraka biće dovoljno za uklanjanje neprijatnog mirisa znoja sa vaše odeće. Isto tako, korišćenjem Sanytol proizvoda u svakom pranju, možete biti sigurni da će se prijatan miris veša zadržati na vašoj odeći.